2014. március 16., vasárnap

Forgatás - élmény / Soós Tibor

Sziasztok!

A VácMyLife márciusi extrájában egy Budapesten élő 79 éves bárzongoristát, Soós Tibort ismerhettétek meg. 


Számomra nagyon különleges élmény volt a vele való beszélgetés, de hát én már csak ilyen javíthatatlan romantikus vagyok. :) 

Az Ő esetében nem volt könnyű dolgunk, hiszen Tibi bácsi 60 év eseményeit, élményeit mesélte el nekünk. Szerettük volna, ha számotokra is érezhető lenne a műsor nézésekor, hogy itt mennyi meseszerű élményről, sikerről és csalódásról van szó, ami ugyan nem hangzik el szó szerint. Szerettük volna, ha ti is legalább annyira megkedvelitek a bácsit, ahogy mi megkedveltük.

Egy csodálatos emberről és egy igazán kivételes zenészről van szó. Bolondos, bohókás úr, aki mindig viccel valamivel és aki 60 év után is ott ül a zongoránál és ugyan olyan jókedvvel játszik, mint 1953-ban.

Kicsit azonban csalódott is vagyok.
Nem Tibi bácsi miatt, hanem mert őszintén hiszem, hogy egy ilyen zenész több megbecsülést érdemelne. A kávéházban, ahol évek óta játszik szeretik és nagyra tartják őt, az évfordulóra még egy egész estés műsort is szerveztek neki a színházteremben az ő szereplésével. Nagy sikere volt.
De mégis bánt, hogy rajtunk és a kávéházon kívül, sehol sem jut neki hely. Amikor erről mesélt nekünk nem az irigységet láttam rajta, hanem azt a kicsit keserű bánatot, hogy az a 60 év, szinte az egész élete nem ér semmit sem???
Nem tudom, hogy ti hogy gondoljátok, csak magamból tudok kiindulni, de azt gondolom, hogy azok az évek, az a 3000 dal amit tud és bármikor eljátszik nekünk vagy a vendégeknek, az nem tűnik el és igenis az nem kevés. Igenis járna neki a megbecsülés, az hogy azon a néhány száz vendégen kívül, aki csak az elmúlt években hallotta őt, többekhez is eljusson.
Én őszintén szeretném, ha felfigyelne rá az ország és megkapná az őt megillető elismerést.

Remélem, hogy a műsorunkkal segíteni tudunk ebben.

Nagyon sok szép évet kívánok még Tibi bácsinak, hogy minnél tovább okozhasson örömet még nekünk.

Írta: Für Nikoletta

Ha téged is érdekel miről mesélt nekünk Soós úr akkor itt megnézheted:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése