2014. március 1., szombat

Lemezkritika - AK 26/ Szegények fegyvere (megjelenés:2014.03.01)

Sziasztok!



A mai napon az AK 26 legújabb lemezét vettem górcső alá.



AK26- Szegények fegyvere
Kezdjük is az elején: Több nagyon erős dal van a lemezen. Néhányat ugyan már hallhattunk ezek közül valamilyen formában, de tartogat azért még meglepetést a CD bőven.
A két legjobban sikerült felvétel szerintem a már ismert címadó dal a Szegények fegyvere, illetve a Mr. Bustával közös Hazatértem címet viselő track.
Főleg szövegileg kiemelném még a Bankár című nótát. Tökéletesen fogalmazták meg a srácok az átlagemberek gondolatait a bankokról.
Ezzel ellentétben, számomra az Awfullal közös "Fenn a kezed" nem az igazi. Félreértés ne essék, ez sem gyenge, ám az én ízlésemhez jobban passzolnak a már említett dalok. 
Itt kell megemlítsem a Bago közreműködésével készült Mint egy háború című dalt. Kiváló lett és az ég világon semmi gond nincsen vele, de nem éri el a Milícia szintjét. Az a dal örök kedvenc marad az új kedvencek mellett.
És még egy apró megjegyezés a Dupla dinamit című dalhoz. Egy újramasterelés nem fog neki megártani, ha szeretnék a srácok kitenni a Youtube-ra, merthogy a refrén egy kicsit halk lett a verzékhez képest, így nem hozza azt az ütős, bólogatós hatást, amit egyébként simán tudna.

Az alapok nagyon jók, kiválóan szólnak és illenek az AK26 szövegeihez. Nagyon el lettek találva és nagyon jók lettek a régebbi dalok remixei is. Ezek Krn Beatz munkáját dicsérik.

A skiteket jól eltalálták a srácok, kedvet csinálnak a soron következő dalhoz.

Ami legfőképp szembetűnő volt a lemez hallgatása közben az Hiro fejlődése mind szövegben, mind refrénben mind pedig énekben. Elképesztően sokat javult az előző lemez óta, pedig már akkor sem volt kispiskóta. Úgy látom tényleg megtalálta és meg is tartja a saját stílusát, hangját.

Giajjenno hozza azt a kiváló teljesítményt, amit tőle megszoktunk, mind szövegben, mind flowban. Az Ő stílusa már régen kiforrott, de refrénekben Ő is jobbat hozott erre a lemezre.

Összességében nagyon büszkék lehetnek a srácok erre az anyagra. Mind felépítésében, mind minőségben kiváló cucc lett.
Csak így tovább!! AK a végéig!!

Írta: Für Nikoletta
www.facebook.com/vacmylife


Akit érdekel további infókat a lemezről illetve Giajjenoról és Hiroról az alábbi riportban talál:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése